3D HOLOGRAM HASZNÁLATA

Az új, technológiai szolgáltatásunk lényege, hogy a standard orvosi képalkotó eljárásokból –  3D szkennerek és UH eszközök  – származó adatok kezelhető, vesztességmentes adatokká alakíthatóak át a 3D holografikus inputjához és végeredményként a diagnosztikát végző egy holografikus képet lát. A holografikus kép előnye többek között, hogy a néző pozíciójának változásával együtt változik a kép is, ugyanúgy, mintha a valódi, eredeti testrész lenne jelen, azaz az orvos a beavatkozás során több szemszögből is alaposan szemügyre veheti az adott testrészt.

Kutatásunk során különböző számítógépes módszereket használunk, hisz az adatgyűjtés, a képfeldolgozás, a képelemzés, az adatelemzés és a megjelenítés is számítógéppel történik. Maga az 3D holografikus kép megjelenítése holografikus nyomtató segítségével készül, a hologram a megjelenítés pontos mását tükrözi a terveknek és jól körül járható, részleteiben elemezhető.

Az emberi test különböző részeiről készült 3D digitális hologramok a legapróbb változást is kimutatják. Két felvételből megállapítható, hogy történt-e állapotromlás, vagy javulás. Ez a felhasználási terület új távlatokat nyit állapotmegóvás, egészségmegőrzés területen. De további alternatív lehetőségek is felmerülhetnek akár az oktatás területén is. A holografikus nyomatokkal időt, pénzt és energiát lehet megtakarítani, a másolatok könnyen szállíthatók és a vizuális élmény sem csökken.

1/4
urinor3d.jpg